Software pro predikci větrných ramp z atmosférického tlaku - Růžička, Roman (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá tvorbou softwaru, který pomocí statistické analýzy dat atmosférického tlaku a výkonu vyčíslí pravděpodobnost náhle změny ve výrobě elektrické energie větrné elektrárny. V práci jsou popsány vlastnosti a rozdělení větrných elektráren a elektráren pracujících s dalšími obnovitelnými zdroji energie. Práce dále obsahuje popis a definici pojmu větrná rampa a seznamuje se způsobem použití analýzy hlavních komponent.
Software for wind ramps predictions from atmospheric pressure
Keywords: atmosférický tlak; vítr; rampy; energie; elektrárny; analýza; komponenta; obnovitelné zdroje; atmospheric pressure; wind; ramps; energy; power plants; analysis; component; renewable resources