Komparace řízení nákladů v podnicích se zakázkovou výrobou - Cupalová, Blanka (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce je zaměřena na komparaci řízení nákladů ve dvou českých podnicích se zakázkovou výrobou. Práce je rozdělena do 5 částí. První tři části popisují obecně problematiku řízení nákladů a zakázkové výroby. Čtvrtá část je zaměřena na charakteristiku vybraných společností. Poslední část se věnuje problematice řízení nákladů v těchto společnostech.
The comparison of the costs managing in the enterprises with custom manufacturing
Keywords: Náklady; zakázková výroba; kalkulace; řízení výroby; Costs; custom manufacturing; costing; production kontrol