Časové ztráty z provozu a kvalita dopravy - Hruban, Ivo (Univerzita Pardubice, 2011)
Disertační práce se zabývá návrhem metodiky pro minimalizaci dopadů zpoždění na zákazníka v železniční dopravě. Jde tedy o zvýšení úrovně vnímané kvality dopravní služby. Ověření funkčnosti metodiky je provedeno na podkladu listu nákresného jízdního řádu 324 Brno hl. n. - Kutná Hora hl. n. V rámci disertační práce je zapracována možnost zavedení statusu pociťovaného zpoždění a jeho dopady jsou ověřeny právě na provozu na traťovém úseku Brno hl. n. ? Kutná Hora hl. n. Jako vedlejší produkt disertační práce vzniklo ověření německé metody umístění přirážek v jízdním řádu.
Delay from traffic and transport quality
Keywords: zpoždění; dopady na zákazníka; vnímaná kvalita dopravní služby; časové přirážky; delay; impact on passengers; perceived transport service-quality; time surcharges