Erich Maria Remarque und sein Werk in Bezug auf den ersten Weltkrieg - Kazda, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci zabývá rozborem literárních děl E. M. Remarqua "Na západní frontě klid" a "Tři kamarádi". Analyzuje je a srovnává na různých rovinách.
Erich Maria Remarque a jeho dílo se zřetelem na první světovou válku
Keywords: německá literatura; Remarque, Erich Maria; rozbor literárního díla; 1. světová válka