Vliv vnějšího prostředí na finanční zdraví dopravních podniků - Kratochvíl, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem diplomové práce je navrhnout možná doporučení pro vybrané dopravní podniky vyplývající z provedené finanční analýzy v delším časovém horizontu s ohledem na možné dopady hospodářské krize. Dále navrhnout oblasti finanční analýzy, které by mohly pomoci podnikům všeobecně při odhalování začínajících finančních problémů.
The influence of the external environment on the financial soundness of transport companies
Keywords: finanční analýzy; rozvahy; výkazy zisků a ztrát; dopravní podniky; poměrové ukazatele; financial analysis; statement; profit and loss statement; transport companies; ratios