Složení a vlastnosti funkčních vrstev přímopropisujících papírů - Jelínková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Podle zadání bylo cílem mé práce seznámit se s výrobou přímopropisujících papírů a zjistit vlastnosti jejich funkčních vrstev. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy, které s těmito papíry souvisí. Je zde uveden způsob natírání těchto papírů. Dále jsou uvedeny jednotlivé druhy přímopropisujících papírů, jejich výroba a kontrola v Krkonošských papírnách. V experimentlání části je popsán způsob přípravy jednotlivých natěracích past a jejich hodnocení. Jsou zde podrobně zaznamenány veškeré testy prováděné v rámci této práce a výsledky jsou přehledně uvedeny v tabulkách. V závěru jsou shrnuty zjištěné informace, týkající se zadaného tématu.
Autocopy papers - composition and properties of functional layers
Keywords: autocopy paper; microcapsules; Coating; form; functional Layers; přímopropisující papíry; mikropouzdra; natírání; formuláře; funkční vrstvy