Dluhopisy jako zdroj financování podniku - Uškrtová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na použití dluhopisu jako vhodného zdroje financování podnikových činností. Teoretická část je věnována zdrojům podnikového financování, kapitálové struktuře podniku, kapitálovému trhu a emisi dluhopisů. V praktické části je práce zaměřena na zhodnocení finančních zdrojů podniku České dráhy, a.s., analýze majetku a kapitálu společnosti, dále se práce věnuje emisi dluhopisů této společnosti. V poslední kapitole je provedena komparace použití různých externích zdrojů financování.
Bonds as a source of corporate financing
Keywords: Financování podniku; zdroje financování; kapitálový trh; emise dluhopisů; dluhopisy; Corporate finance; sources of financing; capital market; bond issue; bonds