Komparativní analýza peněžního družstevnictví - Pernerová, Dana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci provádí komparativní analýzu peněžního družstevnictví. Rozebírá právní úpravu, problémy družstevních záložen a připravovanou novelu zákona o spořitelních a úvěrních družstvech. Zaměřuje se i na ekonomickou stránku, zabývá se pravidly hospodaření záložen, účetními výkazy a ukazately hospodaření záložen. V poslední části práce porovnala vybrané záložny podle poměrových ukazatelů.
Comparing analysis of financial cooperatives
Keywords: družstevnictví; družstevní záložny; zákon č.87/1995 Sb.; úvěry; poměrové ukazatele