Význam pohybového režimu v kontextu volnočasovém u dětí mladšího školního věku jako prevence patologických jevů. - Bubeníková, Hana (Univerzita Pardubice, 2012)
Obsahem práce je poukázat na potřebu správného a hodnotného využívání volného času u dětí a mládeže, jako důležitého aspektu pro vytváření podmínek k jejich správnému citovému a sociálnímu vývoji. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na význam sportu v pohybovém režimu dětí, jako prevenci výchovných problémů a poruch chování, dále se zmiňuje o delikvenci a procesu socializace. Výzkumná část přináší pohled na práci pedagogů s dětmi a mládeží ve volném čase v oblasti sportu a přístup dětí k volnočasovým aktivitám.
Importance of physical activity at leisure time of younger school children as preventhion of pathological phenomena.
Keywords: volný čas; prevence; socializace; delikvence; sociální deviace; leisure time; prevention; socialization; delinquency; social deviation