Návrh koncepce osobního automobilu s nekonvečními prvky pasivní bezpečnosti - Matějka, Milan (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je věnována hlavně vnitřní pasivní bezpečnosti vozidla, a to při čelním nárazu. Popisuje současný stav v problematice pasivní bezpečnosti a dále se věnuje koncepci osobního automobilu osazeného nekonvečními prvky pasivní bezpečnosti, které jsou ideově složeny z již existujících a v reálném provozu používaných prvků.
Design proposal of passenger car with unconvetional passive safety features
Keywords: pasivní bezpečnost; airbagy; bezpečnostní pásy; biomechanická kritéria; passive safety; airbags; seatbelts; biomechanical criterion