Financování podniku prostřednictvím faktoringu a forfaitingu - Vondroušová, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem této bakalářské práce je financování podniku prostřednictví faktoringu a forfaitingu a jejím cílem je provést analýzu současné situace na českém faktoringovém trhu a zhodnotit postavení ČR na mezinárodním faktoringovém trhu. První část práce je zaměřena na teoretické poznatky týkající se faktoringu a forfaitingu. Druhá část zahrnuje analýzu vývoje a současné situace faktoringu na českém trhu. Dále obsahuje vývoj nejvýznamnějších faktoringových společností a jejich porovnání. V závěru jsou uvedeny mezinárodní asociace a porovnání českého faktoringového trhu s trhem v Německu, Polsku, Rakousku a Slovensku.
Financing of the Enterprise through Factoring and Forfaiting
Keywords: financování podniku; faktoring; forfaiting; faktoringové společnosti; vývoj a současná situace faktoringového trhu; faktoringové a forfaitingové asociace; financing of the enterprise; factoring; forfaiting; factoring company; development and current situation of the factoring market; factoring and forfaiting association