VLIV SLOVA „ZDARMA“ NA NÁKUPNÍ CHOVÁNÍ RŮZNÝCH GENERACÍ - Pojkarová, Kateřina; Anchutkina, Yaroslava; Baťová, Klára (My University, 2022)
V dopravě, spojích nebo jakékoli jiné oblasti lidé často činí rozhodnutí, která nejsou racionální. Jedním z vlivů, který to způsobuje, je nabídka něčeho zdarma. Tento článek se zaměřil na zkoumání tohoto vlivu mezi různými generacemi. Snahou bylo zjistit, jestli mladší generace reagují odlišným způsobem než generace starší. Významný rozdíl se neprokázal, při zkoumání tohoto problému se však ukázal (a potvrdil) jiný jev, a to vliv formulace nabídky se slovem „zdarma“ na rozhodování spotřebitelů.
THE EFFECT OF THE WORD „FREE“ ON DIFFERENT GENERATIONS
Keywords: iracionální chování; rozhodování; doprava; spoje; zdarma; generace; irrational behaviour; decision making; transportation; communications; free of charge; generations