Vliv korupce na ekonomický růst zvoleného souboru zemí - Židová, Eva (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu korupce na ekonomický růst. Na základě rešerše výsledků teoretické literatury a empirických studií se snaží ověřit platnost hypotézy o negativním vlivu korupce na ekonomický růst na vzorku třiceti čtyř členských států Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj v období let 1999-2014. Prostřednictvím načerpaných informací z odborné literatury bude k tomuto účelu odvozen ekonometrický model, který bude podávat komplexní přehled o tom, jakým způsobem korupce působí ve zvoleném vzorku zemí na ekonomický růst.
Impact of corruption on economic growth in the selected sample of countries
Keywords: korupce; ekonomický růst; ekonometrická analýza; organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj; corruption; economic growth; econometric analysis; Organisation for Economic Cooperation and Development