Analýza vybraných prvků kritické infrastruktury hlavního města Prahy - Zralý, Antonín (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce pojednává o ochraně kritické infrastruktury na území hl. m. Prahy se zaměřením na dva prvky kritické infrastruktury – energetiku a komunikační a informační systémy, jsou zde popsány prvky kritické infrastruktury, analyzovány ohrožení v oblastech energetiky a komunikačních a informačních systémů v Praze, jejich dopad na společnost a stanoveny návrhy a doporučení ke zlepšení současného stavu.
An analysis of selected elements of the citical infrastructure of the city of Prague
Keywords: Critical Infrastructure; methods of evaluation; power supply; systems of information and communication; Kritická infrastruktura; metody hodnocení; Energetika; komunikační a informační systémy