Antibakteriální a cytotoxické účinky přírodních sloučenin. - Křováková, Ilona (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se ověřuje antibakteriální a cytotoxické účinky přírodních sloučenin. Zjišťuje se minimální inhibiční a minimální baktericidní koncentrace přírodních látek pro kmeny rodu Enterococcus a Pseudomonas, mikrodiluční metodou.
Antibacterial and cytotoxic effects of natural compounds.
Keywords: přírodní látky; antibakteriální aktivita; minimální inhibiční koncentrace; minimální baktericidní koncentrace; cytotoxicita; Natural substances; antibacterial activity; minimum inhibitory concentration; minimum bactericidal concentration; cytotoxicity