Přestavba cisternového návěsu pro výukové účely jízdní stability - Blahník, Filip (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá, jak již plyne z názvu, přestavbou cisternového návěsu pro výukové účely jízdní stability. Diplomová práce je rozdělena do několika částí. První část má za úkol informovat o problematice stability nákladních vozidel. Následuje výpočet zatížení ramene a analýza konstrukce na pevnost a únavu. Na tuto část navazuje vyhodnocení výsledků a případná optimalizace původního návrhu. Dále bude provedena analýza optimalizované konstrukce. Na závěr bude porovnání původního a optimalizovaného návrhu.
Rebuilding of a tank trailer for educational purposes of driving stability
Keywords: cisternový návěs; stabilita vozidla; těžiště; metoda konečných prvků; pevnost; únava; Tank trailer; vehicle stability; center of gravity; finite element method; strength; fatigue