Boyhood world of Charles Dickens and Mark Twain : an attempt at comparison of David Copperfield by Charles Dickens and The Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain - Vacková, Silvie (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá rozborem dvou dětských světů zobrazených v románech David Copperfield a The Adventures of Tom Sawyer.
Chlapecký svět Charlese Dickense a Marka Twaina (pokus o porovnání Davida Copperfielda od Charlese Dickense a Dobrodružství Toma Sawyera od Marka Twaina)