Rekonstrukce náměstí Dukelských hrdinů - Hybská, Anna (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem rekonstrukce náměstí Dukelských hrdinů a přilehlých místních komunikací v městském obvodu Dukla v Pardubicích. Úpravy jsou navrženy s ohledem na stávající stav, bezbariérové užívaní a bezpečnost provozu. Současně je řešeno vhodné uspořádání uličního prostoru včetně úpravy autobusových zastávek, odstavných a parkovacích stání a komunikací pro chodce. Diplomová práce je řešena jako dokumentace pro stavební povolení.
Reconstruction of the square Dukelských hrdinů
Keywords: náměstí; místní komunikace; rekonstrukce; křižovatky; konstrukční vrstvy; chodníky; autobusové zastávky; bezbariérové úpravy; svislé a vodorovné dopravní značení; square; local roads; reconstruction; intersection; structural layer; pavements; bus stations; wheelchair layout; vertical and horizontal traffic signs