Modelování parametrů paralelního kolejového obvodu prostřednictvím nástroje MATLAB - Martínek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem práce bylo vytvořit funkční simulační program pro modelování různých charakteristik, stavů a vlastností paralelních kolejových obvodů a nabídnout tak budoucímu uživateli snadný a přehledný nástroj pro rozsáhlé simulace u reálných kolejových obvodů, případně si vytvořit jejich vlastní model.
Modelling of characteristics of parallel track circuits by programme MATLAB
Keywords: simulation programmes; parallel track circuits; shunts; intrusion; simulační programy; paralelní kolejové obvody; šunt; rušení