Hodnocení normotermie u operačních výkonů v transplantační chirurgii - Blažková, Klára (Univerzita Pardubice, 2023)
Hypotermie u operačních výkonů v transplantační chirurgii způsobuje pacientům teplotní diskomfort a prodlužuje délku hospitalizace. Udržením normotermie v perioperačním období předcházíme mnohým komplikacím, jako jsou kardiální příhody, zvýšený výskyt infekcí operačních ran, zhoršená koagulace, delší buzení po anestezii a zvýšený výskyt třesavky. Udržení tělesné teploty nad 36 °C je prevencí výše uvedených komplikací, zvyšuje kvalitu a bezpečnost péče o pacienty. Cílem diplomové práce je sledování změn v normotermii u pacientů podstupujících operační výkon v transplantační chirurgii.
Evaluation of normothermia in surgical procedures in transplant surgery
Keywords: normotermie; tělesná teplota; transplantační chirurgie; hypotermie; perioperační péče; normothermia; body temperature; transplant surgery; hypothermia; perioperative care