Mechanismus působení a vedlejší účinky antimykotik - Loskotová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována přehledu nejčastěji se vyskytujících mikroskopických hub a nemocem, která způsobují. Další část práce je zaměřena na léky působící proti těmto patogenním houbám, mechanismu jejich působení a vedlejším účinkům na zdraví člověka.
Mechanism of action and side effects of antimycotics
Keywords: kvasinky; faktory virulence; kandidóza; polyeny; azoly; vyrážka; yeasts; virulence factors; candidiasis; polyenes; azoles; rash