Zdroje emisí pachových látek z dřevozpracujícího průmyslu a možnosti jejich omezení - Dohnálek, Pavel (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou pachových látek v dřevozpracujícím průmyslu. Práce je rozdělena na tři základní části. První část pojednává o pachových látkách obecně a také o odběru vzorků a měření koncentrací pachových látek. Druhá část se zaměřuje na dřevo a dřevozpracující průmysl jako zdroj pachových látek. V poslední části jsou uvedeny možnosti odstraňování pachových látek včetně jednotlivých technologických procesů a zařízení.
Sources of emissions of odour substances from wood-processing industry and possibility of their limitation
Keywords: pachové látky; olfaktometrická měření; dřevozpracující průmysl; odlučování škodlivin