Zajištění přepravy celulózy do vybraných zemí Evropy - Humlach, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na přepravu celulózy z Itálie do vybraných zemí Evropy k odběratelům. V analytické části se práce zabývá současným stavem přeprav silniční dopravou. V návrhové části je navržena přeprava s využitím železniční dopravy. Následně jsou tyto přepravy porovnány z hlediska času a nákladů. Práce je psaná ve spolupráci se společností ČD Cargo Logistics, a.s., která poskytla data.
Arranging the transportation of cellulose to selected European countries
Keywords: celulóza; přeprava; Evropa; silniční doprava; železniční doprava; cellulose; transportation; Europe; road transport; railway transport