Mezinárodní a vnitrostátní migrace a její formy ve vztahu ke snížení nezaměstnanosti v ČR - Průchová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je věnována problematice mezinárodní a vnitřní migrace. Vysvětluje základní typy prostorového pohybu obyvatelstva, popisuje důvody migrace a nejvýraznější migrační vlny, objem a strukturu vnitřní migrace v ČR.
International migration and in-migration and its forms in relation to cut-down unemployment in the Czech Republic
Keywords: Migrace; práce; politika zaměstnanosti; Nezaměstnanost; Česká Republika