Hodnocení a výběr řidiče pomocí metod vícekriteriálního rozhodování - Vašák, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce je zaměřena na hodnocení a výběr nového řidiče do podniku pomocí metod vícekriteriálního rozhodování. Cílem práce je definovat kritéria, která budou použita pro hodnocení a výběr řidiče. Ne všechna kritéria jsou stejně důležitá, tudíž je nutné jim i přiřadit správnou váhu. Některá kritéria mohou být dokonce protichůdná, a tak se využívají různé alternativy. Po použití metod vícekriteriálního rozhodování jsou řidiči následně seřazeni od nejlepšího po nejhoršího.
Evaluation and Selection of a Driver Using Multicriteria Decision-Making Methods
Keywords: metody vícekriteriálního rozhodování; hodnocení řidiče; výběr řidiče; AHP; TOPSIS; multicriteria decision making method; driver evaluation; driver selection; AHP; TOPSIS