Charakterizace akrylátových disperzí metodou A4F-MALS - Zrůst, Ivan (Univerzita Pardubice, 2009)
Bylo připraveno 68 modelových akrylátových disperzí na bázi monomerů methylmethakrylátu, methylakrylátu, butylakrylátu, 2-ethylhexylakrylátu a styrenu emulzní polymerací. U připravených emulzí byla stanovena molekulová hmotnost a velikost čstic pomocí metody A4F-MALS a sledován vliv závislosti molekulové hmotnosti a velikosti částic na koncentraci emulgátoru, iniciátoru, poměru výchozích monomerů a rychlosti otáčení.
Characterization of acrylic dispersions by A4F-MALS method
Keywords: emulzní polymerace; akrylátová disperze; emulsion polymerisation; aqueous/acrylate dispersions; A4F-MALS