Aplikace prediktivního regulátoru v jednoduchém řídicím systému - Vinduška, Jiří (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na implementaci prediktivního regulátoru v jednoduchém řídícím systému. Práce popisuje různé metody prediktivního řízení založené na modelu soustavy. Je zde popsána metoda nejmenších čtverců pro získání modelu soustavy, také jsou zde popsány nejčastěji používané modely soustav. V rámci praktické části byly vytvořeny knihovny pro prediktivní řízení a identifikaci soustav v jazyce C++, které lze použít v jednočipových mikroprocesorech.
IMPLEMENTATION OF PREDICTIVE CONTROLLER IN SIMPLE CONTROL SYSTEM
Keywords: prediktivní řízení; metoda nejmenších čtverců; Arduino UNO; regulace; modelování a identifikace; predictive control; least squares method; Arduino UNO; regulation; modelling and identification