Metody detekce toxinů Bacillus cereus - Komínková, Natálie (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá toxinogenní bakterií Bacillus Cereus a metodami detekce toxinů produkovaných touto bakterií. První část práce se zabývá základní charakteristikou a vlastnostmi Bacillus Cereus, jeho výskytem v různých prostředích a potravinách a onemocněními spojenými s produkcí emetického toxinu a enterotoxinů. Tyto toxiny jsou popsány v další části práce, a to včetně popisu jejich toxinogenních účinků pro člověka. Závěr práce je věnován metodám detekce toxinů Bacillus Cereus a využití těchto metod v praxi.
Methods for Detection Bacillus Cereus Toxins
Keywords: Bacillus Cereus; emetický toxin; enterotoxiny; metody detekce; Bacillus Cereus; emetic toxin; enterotoxins; methods of detection