Komparace obcí mikroregionu Záhoří - Helfštýn - Sehnalová, Bronislava (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním obcí v mikroregionu Záhoří – Helfštýn. Ke srovnání jsou použity metody vícekriteriálního rozhodování s důrazem na metodu Fullerova trojúhelníku a Saatyho metodu. Srovnání je prováděno ve dvou krocích, a to porovnání atraktivnosti obcí a porovnání jejich finančního potenciálu. Tato srovnání mají zodpovědět otázku, zda tyto jevy spolu souvisí. V příloze bakalářské práce jsou uvedeny výpočty, ze kterých byly vyvozeny výsledky.
Comparision municipalities in mikroregion Záhoří - Helfštýn
Keywords: mikroregiony; komparace; obce; vícekriteriální rozhodování; metody; atraktivnost; finanční potenciál; mikroregions; comparision; municipalities; multiple criteria decision making; methods; attractiveness; financial potential