Osady statku hradu Rychmburk v deskovém vkladu z roku 1392 - Teplý, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 1999)
Předkládaná studie představuje druhou část celku, týkající se statku hradu Rychmburk na sklonku čtrnáctého století. Prví část tohoto celku, první studie, byla věnována oněm osadám , jež jsou v deskovém vkladu z 8. června roku 1392 lokalisačně nejasné nebo zanikly, tato předkládaná část druhá, druhá studie, zabývá se osadami v tomtéž deskovém vkladu lokalisačně zřetelnými. Vysledovat, jak na základu pramenných zpráv vypadaly osídlení a struktura držby v tomto regionu bude úkolem studie třetí, na obě předchozí navazující.
Keywords: Česko; dějiny; hrady; osady; Rychmburk; studie