Specifika sociální práce se seniory - Králíková, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Téma této teoreticko výzkumné práce je "Specifika sociální práce se seniory". Teoretická část se zabývá stářím, stárnutím, změnami ve stáří a přístupy ke stáří. Jedna kapitola teoretické části je věnována komunikaci se seniory, která je spolu s další kapitolou nazvanou sociální práce se seniory hlavním předmětem části výzkumné. V práci jsou také zmíněna zařízení poskytující sociální a zdravotní péči seniorům. Ve výzkumné části je zjišťován hlavní cíl práce, tím je zjištění specifik komunikace se seniory a užívané metody sociální práce při práci se seniory.
Specifics of social work with seniors
Keywords: senioři; stáří; stárnutí; komunikace; sociální služba; seniors; old age; aging; communication; social care