Vývoj ekonomiky a hospodářské politiky Belgie - Petrová, Silvie (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je věnována analýze vývoje hlavních makroekonomických agregátů Belgie a její hospodářské politice v posledních deseti letech. Posuzuje úspěšnost nástrojů hospodářské politiky v rámci dosahování svých makroekonomických cílů. Snaží se o komparaci úspěšnosti belgické a české hospodářské politiky.
Development of economy and economic policy in Belgium
Keywords: magický čtyřúhelník; hrubý domácí produkt; HDP; inflace; nezaměstnanost; běžný účet; platební bilance; veřejný dluh; magic rectangle; gross domestic product; GDP; inflation rate; unemployment rate; current account of balance of payments; public debt