Kvalita života u pacientů s bércovou ulcerací - Veduta, Iuliia (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na kvalitu života pacientů s bércovou ulcerací. Teoretická část poskytuje přehled základních aktuálních poznatků o této problematice, včetně komplexního pohledu na kvalitu života pacientů. Výzkumná část pak navazuje hodnocením kvality života u jedinců trpících bércovou ulcerací pomocí nástroje Wound-Qol v české verzi. Praktický výstup diplomové práce je formulován v doporučení pro praxi.
Quality of life in patients with leg ulceration
Keywords: kvalita života; bércové ulcerace; hodnotící nástroje; Wound-Qol; quality of life; leg ulceration; assessment tools; Wound-QoL