Problematika přepravy nebezpečných věcí po silniční komunikaci - Vychopenová, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřená na přepravu nebezpečných věcí podle dohody ADR. Práce je rozdělená do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na národní legislativu a legislativu EU. Druhá část bakalářské práce se zabývá analýzou současného stavu přepravy nebezpečných věcí. Třetí část je zaměřená na rozdílné chování velkých a malých firem při dodržování podmínek obsažených v dohodě ADR. Poslední část by měla poukazovat na nedostatky a možné řešení, které by napomohly ke snížení nehod, a tím k minimalizování hrozeb nám i celému našemu okolí.
Problem concerning carriage of dangerous goods by road
Keywords: carriage; Transport; ADR Agreement; safety consultants; přeprava; Doprava; Dohoda ADR; bezpečnostní poradci