Pohřebiště Knovízského okruhu - Kornelaková, Radka (Univerzita Pardubice, 2010)
Předložená práce se zabývá pohřebišti knovízského okruhu. Nabízí současné názory na vznik kultury, rozebírá možnosti pohřbívání a ukládání lidských ostatků. Předkládá konkrétní archeologické situace a nálezy.
Cemeteries of knoviz culture
Keywords: doba bronzová; kultura lidu popelnicových polí; knovízská kultura; pohřebiště; mohyly; ploché hroby; Bronze Age; culture of urn people fields; knoviz culture; burial-place; tumulus; flat graves