Syntéza polycyklických nitramínov - Klasovitý, Dušan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práca pojednáva o možnosti syntéz polycyklických nitramínov, o syntéze BCHMX zo solí kyseliny oktahydroimidazo-[4,5-d]imidazoltetrasulfónovej a o niektorých dôležitých vlastnostiach týchto látok.
Synthesis of polycyclic nitramines
Keywords: polycyklické nitrmíny; klietková štruktúra; izowurtzitany; glyoxalová chémia; bicyklo-HMX; BCHMX; DTA; FTIR; polycyclic nitramines; cage structure; isowurtzitanes; glyoxal chemistry; bicyclo_HMX