Podstavec Mariánského sloupu, Mladějov - Pohořalá, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se věnuje restaurování pískovcového podstavce z 19. stol. od Mariánského sloupu v obci Mladějov. Předmětem restaurování je kvádrový sokl a tělo reliéfního piedestalu. Po popisu památky následuje nálezová průzkumová zpráva, koncepce restaurátorského zásahu, postup záchranných prací, použité materiály a technologie a doporučený režim památky.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; mariánské sloupy; reliéfy; pískovce; průzkumy; technologie