Možnosti harmonizace toku letového provozu - Nevrlý, Michal (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá problematikou harmonizace toku letového provozu. Přibližuje prostředí letových provozních služeb a stávající systém řízení toku a kapacity letového provozu včetně činnosti střediska CFMU. Na základě analýzy příčin zdržení toku letového provozu se zabývá možností dalšího rozvoje evropského systému ATFCM směřující k harmonizaci toku letového provozu, kterou je koncept A-CDM. Práce se rovněž zabývá analýzou nákladů a užitku konceptu A-CDM. Závěrečná část pak shrnuje přínosy, ale i nevýhody, spojené se zavedením projektu A-CDM na letištích.
Air traffic flow harmonisation measures
Keywords: letové provozy; ATFCM; CFMU; A-CDM; air traffics