Vliv letecké dopravy na životní prostředí - Böserlová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce popisuje základní charakteristiky letecké dopravy, její stručnou historii, současný stav, modernizaci a trendy v blízké budoucnosti. Dále popisuje pozitivní a negativní vlivy letecké dopravy na životní prostředí a zabývá se analýzou vybraných typů dopravních letadel, z hlediska vlivu na životní prostředí.
Environmental effects of air transport
Keywords: letecká doprava; životní prostředí; provozní emise; letecké motory; Praha-Ruzyně; air transport; environment; operation emission; aircraft; engine