Moderní softwarové architektury - Mudroch, Martin (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce zkoumá základy softwarové architektury jako takové. Dále probírá moderní softwarové architektury včetně EDA, MVC, MVVM, mikroslužeb a serverless. Analyzuje jejich výhody, nevýhody a aplikovatelnost s důrazem na porovnání v kontextu veřejné správy.
Modern software architectures
Keywords: moderní softwarové architektury; EDA; MVC; MVVM; mikroslužby; serveless architektura; veřejná správa; model; modern software architectures; EDA; MVC; MVVM; microservices; serverless architecture; public administration; model