Ekonomické aspekty regionálního pirátství a jejich dopady na region - Třasáková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a deskripcí historie a současnosti pirátství v jednotlivých oblastech ve světě. Popisuje ekonomické aspekty a důsledky pirátství pro regionální a celosvětovou ekonomiku a jeho další sociální a ekonomické důsledky. Je zaměřena na nejvíce pirátstvím ohrožené oblasti světa, jejichž současná situace je porovnávaná s předchozími lety včetně grafického zobrazení. Dále se zabývá deskripcí možných způsobů, jak je možné problematiku pirátství řešit.
Economic aspects of regional piracy and its impact on the region
Keywords: pirátství; piráti; námořní doprava; historie pirátství; ekonomické důsledky pirátství; piracy; pirates; maritime transport; history of piracy; economic consequences of piracy