Kontinální dialýza anorganických kyselin II. - Petřík, Přemysl (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá studiem transportu hmoty kontinuálním protiproudým dialyzérem přes anion-výměnnou membránu. Přes membránu tyou NEOSEPTA-AHM se sledovaly systémy HCl, H2SO4, HNO3-voda a přes membránu typu NEOSEPTA-AFN systém HNO3-voda a systémy anorganická kyselina+její sůl-voda.
Continuous dialysis of inorganic acids II.
Keywords: difuzní dialýza; iontově selektivní membrány; protiproudý dialyzér; transpost hmoty