Ekonomika divadla - Zásměta, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá ekonomikou divadel v zemích Evropské unie, v České republice a na konkrétním příkladu dokumentuje financování VČD, první část obsahuje vysvětlení pojmů týkající se financování kultury a vliv kulturní politiky státu, ve druhé části pomocí základních ekonomických ukazatelů provádí hodnocení ekonomiky VČD.
The theatre economy
Keywords: divadla; Východočeské divadlo; Kultura; kulturní politika; hospodaření; financování; theatres; Eastbohemian theatre; Culture; culture policy; Management; Financing