Analýza úspěchu spořicích účtů nových bank na Českém trhu - Berkovcová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na problematiku spořicích produktů, zvláště spořicích účtů. Zabývá se charakteristikou vývoje trhu se spořicími účty a změn, jež se na daném trhu odehrály v průběhu let 2010 až 2012. Především je zpracována analýza nabídek spořicích účtů čtyř vybraných bank ? Air bank, Equa bank, Fio banka a ZUNO Bank, jež identifikuje faktory vedoucí k tržnímu úspěchu těchto bank v oblasti spořicích účtů. V neposlední řadě jsou v práci uvedeny a analyzovány výsledky dotazníkového šetření, jehož hlavním cílem bylo zjistit, které parametry spořicího účtu jsou pro respondenty klíčové.
Analysis of Success of New Banks Savings Accounts in the Czech Market
Keywords: spořicí účty; spořicí produkty; nové banky; savings accounts; savings products; new banks