Česko-slovenské vztahy v pohraničí Bílých Karpat - Suchá, Klára (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá otázkou česko-slovenských vztahů, přičemž zvlaštní pozornost je věnována bělokarpatským Kopanicím. Práce také stručně mapuje historický vývoj česko-slovenských vztahů a jejich současný stav.
Czech-Slovakian relationship on the border line in the White Carpathian
Keywords: česko-slovenské vztahy; pohraniční regiony; Bílé Karpaty