Cestovní ruch a jeho vazby na regionální politiku v České republice - Tichá, Alena (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na cestovní ruch a jeho vztah k regionální politice v ČR, dále se zabývá faktory rozvoje cestovního ruchu a zejména jeho ekonomickými dopady na české hospodářství. Zvláštní část je věnována analýze cestovního ruchu města Litomyšl.
Tourism and its relation to the regional policy in the Czech Republic
Keywords: Cestovní ruch; Regionální rozvoj; Regionální politika; Litomyšl