Analýza nákladů a výnosů podniku - Pazderková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se věnuje analýze nákladů a výnosů podniku. V teoretické části se zabývá koncepcí výkazu zisku a ztráty a pojmy spjatými s tématem bakalářské práce, tedy náklady, výnosy a hospodářským výsledkem. Dále popisuje analýzu nákladů a výnosů v teoretické rovině, horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů a také analýzu bodu zvratu. V praktické části je horizontální a vertikální analýza účetních výkazů a analýza bodu zvratu aplikována na konkrétní podnik - Dopravní podnik města Děčína a. s. Praktická část se snaží postihnout specifika analýzy nákladů a výnosů dopravního podniku.
Cost-benefit analysis
Keywords: náklady; výnosy; výsledky hospodaření; bod zvratu; horizontální analýza; vertikální analýza; costs; revenues; trading income; break-even point; horizontal analysis; vertical analysis