Sledování nákladů na zákazníky v podniku - Vlašicová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Předložená diplomová práce se zabývá možnostmi sledování nákladů na zákazníky ve vybraných podnicích chemického a potravinářského průmyslu v České republice. Obsahově je diplomová práce rozdělena do dvou částí, z nichž první je zpracována na základě informací získaných rešerší odborné literatury. Druhá část prezentuje výsledky kvalitativního šetření ve třech vybraných podnicích.
Monitoring of costs related to customers in the enterprise
Keywords: náklady spojené s obsluhou zákazníků; costs related to the customers; měření ziskovosti zákazníků; kalkulační metoda ABC; customer profitability measurement; activity based costing