Zálohování a obnova dat v úřadech veřejné správy na příkladu Magistrátu města Pardubic. - Navrátil, Petr (Univerzita Pardubice, 2006)
Cílem této práce je problematika zálohování dat jako základního prvku bezpečnosti celého informačního systému. V první části této práce jsou popisovány základní principy zálohování dat a jejich rozdíly. Ve druhé části práce je rozebíráno konkrétní řešení v reálné organizaci od původního stavu, přes zadání a návrh až k realizaci a nastavení zálohovacího schématu. Touto organizací je zde Magistrát města Pardubic, který má přibližně 300 zaměstnanců.
Backup and recovery of data in the offices of public administration illustrated on a town council of Pardubice
Keywords: backup; restore; recovery; disaster; tape; veritas; netbackup; qualstar; availability; Zálohování; obnova; dostupnost