Stanovení deoxynivalenolu - Boublíková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem diplomové práce je stanovení deoxynivalenolu ve vzorcích obilí metodou HPLC/UV/MS. Práce se zabývá stanovením DONu v reálných vzorcích, vlastní úpravou vzorku před analýzou, a to zejména extrakcí a čištěním s pouţitím imunoafinitní kolonky. Součástí práce bylo nalezení optimálních podmínek pro metodu HPLC, stanovení účinnosti imunoafinitních kolonek a určení limitů kvantifikace při pouţití UV a MS detektoru.
Determination of deoxynivalenol
Keywords: deoxynivalenol; extrakce; HPLC/UV/MS; deoxynivalenol; extraction; HPLC/UV/MS